Overgewicht en obesitas

Behandeling overgewicht en obesitas

De strijd tegen overgewicht of obesitas op eigen houtje aangaan is een moeilijke en soms onmogelijke opgave. Eigen initiatieven eindigen vaak in een jojo-effect en een verlies aan motivatie. Overgewicht pak je best aan door een combinatie van aangepaste voedingsgewoonten, toegenomen beweging, en een gezonde mentaliteit: kortom een verandering in levensstijl. En dat lukt dus zelden alleen.

In Reva Tabor zijn de kinesisten gespecialiseerd in begeleiding op maat. Welke aanpak past bij jou? Waar sta je voor open? Welke activiteiten liggen jou? En wat zijn jouw doelen? In Reva Tabor is er aandacht voor de geleidelijke opbouw van de training, spieropbouw en uithouding, voeding en motivatie. Voor voedingsbegeleiding kan je terecht bij onze gespecialiseerde diëtiste Katrien. 

Vanaf een bepaald gewicht (BMI >40 of BMI >35 in specifieke gevallen) toont de wetenschappelijke literatuur aan dat een vermageringsoperatie de enige duurzame oplossing is op lange termijn, met voordelen op vlak van gewrichtslijden, suikerziekte, hoge bloeddruk en zelfs kankerrisico. In Reva Tabor is dokter Ovaere, chirurg in het obesitascentrum Heilig Hart Leuven, gespecialiseerd in de chirurgische behandeling van obesitas. Hij kan deze opties uitgebreid aan de patiënten toelichten. Ook voor opvolging rondom de operatie of gewichtstoename op lange termijn (zgn. weight regain) kan je bij dokter Ovaere terecht.

 

Hoe kan ik het traject opstarten? 

Het vermageringstraject in Reva Tabor wordt doorgaans opgestart door één van onze gespecialiseerde kinesisten. Na een intakegesprek wordt gekeken of de tussenkomst van een diëtist of arts aangewezen is. 

 Word je specifiek doorverwezen naar dokter Ovaere, boek je afspraak dan hier.
Algemene kinesitherapie

Kinesitherapie staat voor het behandelen van lichamelijke klachten door middel van beweging. Door een combinatie van oefentherapie en manuele therapie helpen onze kinesisten jou te streven naar een optimaal functioneren in je dagelijks leven of naar topprestaties in jouw sport.

Respiratoire revalidatie

Ben jij of ken jij iemand met ademhalingsproblemen? Dan kan respiratoire revalidatie je (kennis, friend, familielid) levenskwaliteit en gemak gebeteren. De behandeling helpt om beter met de aandoening om te gaan, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Handrevalidatie

Hand- en polsfuncties zijn onmisbaar in het dagelijks functioneren. Handrevalidatie is één van de speerpunten van Reva Tabor. Mensen met letsels na operatie, letsels zonder operatie, overbelastingsletsels kunnen bij ons terecht voor een gepast behandeling.

Sport Coaching

Met sport coaching in Reva Tabor zul je sneller resultaat zien en voorkom je het oplopen van de welbekende blessures bij intensiever sporten. Wij leggen ons met name toe op gewichtheffen, triatleten en balsport.

Pre- en postnatale kinesitherapie

De prenatale oefeningen zijn nodig om het lichaam tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast focussen we op de postnatale oefeningen die cruciaal zijn om klachten na de bevalling te mijden. Tijdens de sessies wordt vooral aandacht besteed aan de bekkenbodem- en buikspieren.

Kaakrevalidatie

“Temporomandibulaire dysfuncties” ofwel stoornissen aan het kaakgewricht zorgen voor pijn ter hoogte van de kaak of problemen bij het openen van de mond. Als therapeut gaan we op zoek naar de basis van het probleem om met de juiste oefeningen en technieken verlichting te bieden.

Benigne Paroxismale Positionele Vertigo

Benigne Paroxismale Positioneringsvertigo (BPPV) betekent goedaardige, in aanvallen optredende, duizeligheid. Deze korte aanvallen ervaart men bij bepaalde hoofdbewegingen of positieveranderingen. Het probleem wordt in slechts enkele sessies verholpen aan de hand van diverse wentel manoeuvres.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x