Behandelingen

Je kan in onze praktijk in Heverlee terecht voor algemene kinesitherapie, diagnose van een sportletsel, revalidatie na een operatie (bv. protheses) of een sportblessure, obesitas- en vermageringstrajecten, handrevalidatie, sportcoaching, personal training, dry needling, taping, echografie en nog veel meer.

Algemene kinesitherapie

Kinesitherapie staat voor het behandelen van lichamelijke klachten door middel van beweging. Door een combinatie van oefentherapie en manuele therapie helpen onze kinesisten jou te streven naar een optimaal functioneren in je dagelijks leven of naar topprestaties in jouw sport.

Respiratoire revalidatie

Ben jij of ken jij iemand met ademhalingsproblemen? Dan kan respiratoire revalidatie je (kennis, friend, familielid) levenskwaliteit en gemak gebeteren. De behandeling helpt om beter met de aandoening om te gaan, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Overgewicht en obesitas

Reva Tabor is gespecialiseerd in de behandeling van overgewicht en obesitas. In dit traject kan beroep worden gedaan op onze kinesisten, diëtist en arts. Indien een vermageringsoperatie (gastric bypass of gastric sleeve) tot de mogelijkheden behoort, wordt dit besproken met chirurg dokter Sander Ovaere (Obesitascentrum Leuven).

Handrevalidatie

Hand- en polsfuncties zijn onmisbaar in het dagelijks functioneren. Handrevalidatie is één van de speerpunten van Reva Tabor. Mensen met letsels na operatie, letsels zonder operatie, overbelastingsletsels kunnen bij ons terecht voor een gepast behandeling.

Sport Coaching

Met sport coaching in Reva Tabor zul je sneller resultaat zien en voorkom je het oplopen van de welbekende blessures bij intensiever sporten. Wij leggen ons met name toe op gewichtheffen, triatleten en balsport.

Pre- en postnatale kinesitherapie

De prenatale oefeningen zijn nodig om het lichaam tijdens de zwangerschap voor te bereiden op de bevalling. Daarnaast focussen we op de postnatale oefeningen die cruciaal zijn om klachten na de bevalling te mijden. Tijdens de sessies wordt vooral aandacht besteed aan de bekkenbodem- en buikspieren.

Kaakrevalidatie

“Temporomandibulaire dysfuncties” ofwel stoornissen aan het kaakgewricht zorgen voor pijn ter hoogte van de kaak of problemen bij het openen van de mond. Als therapeut gaan we op zoek naar de basis van het probleem om met de juiste oefeningen en technieken verlichting te bieden.

Benigne Paroxismale Positionele Vertigo

Benigne Paroxismale Positioneringsvertigo (BPPV) betekent goedaardige, in aanvallen optredende, duizeligheid. Deze korte aanvallen ervaart men bij bepaalde hoofdbewegingen of positieveranderingen. Het probleem wordt in slechts enkele sessies verholpen aan de hand van diverse wentel manoeuvres.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x