Zorglijn obesitas is gelanceerd @ Reva Tabor

De strijd tegen overgewicht of obesitas op eigen houtje aangaan is een moeilijke en soms onmogelijke opgave. Eigen initiatieven eindigen vaak in een jojo-effect en een verlies aan motivatie. Er is helaas geen magische pil. Overgewicht pak je best aan door een combinatie van aangepaste voedingsgewoonten, toegenomen beweging, en een gezonde mentaliteit: kortom een verandering in levensstijl. En dat lukt dus zelden alleen.

In Reva Tabor zijn de kinesisten gespecialiseerd in begeleiding op maat. Welke aanpak past bij jou? Waar sta je voor open? Welke activiteiten liggen jou? En wat zijn jouw doelen? Samen met dokter Ovaere, chirurg in het Obesitascentrum Leuven, wordt een schema op maat voorzien. In Reva Tabor is er aandacht voor de geleidelijke opbouw van de training, spieropbouw en uithouding, voeding en motivatie.

Heb je overgewicht en wens je wat aan de overtollige kilo’s te doen? Onderging je een maagverkleining voor obesitas en dien je aan spieropbouw te doen? Of kom je terug bij in gewicht na een eerdere operatie (zgn. weight regain)? Wetenschappelijke studies bevestigen het belang van spieropbouw en uithoudingstraining in een begeleide setting bij mensen met overgewicht of obesitas.

Neem contact op met Reva Tabor of boek een intake-consultatie bij dokter Ovaere om jouw traject op te starten.


Heeft u nog wat vragen?

Graag langsgekomen voor een intake-consultatie?



Publicaties:

-       Towards Optimized Care After Bariatric Surgery by Physical Activity and Exercise Intervention: a Review. Hansen D. et al. Obesity Surgery; 2020; Vol. 30; iss. 3; pp. 1118 – 1125

-       Is the Peri-Bariatric Surgery Exercise Program Effective in Adults with Obesity: a Systematic Review. Schurmans, G et al. Obesity surgery, 2022, Vol.32 (2), p.512-535


Nieuw teamlid zorglijn Obesitas & Overgewicht

Nieuwe internationale adviezen over obesitaschirurgie

Lees hier de analyse van dr. Sander Ovaere over de nieuwste ontwikkelingen omtrent obesitaschirurgie

Dokter Sander Ovaere start in het Reva Tabor team

Openingsreceptie Reva Tabor

Het belang van kine en revalidatie bij Covid

Nieuwe behandelaars gestart

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x